fbpx
Сьогодні
20:03 05 Сер 2021

У МОК вимагають пояснень від російських ЗМІ, які ображали ЛГБТ-спортсменів

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) вимагає пояснень від російського "Першого каналу" і телеканалу "Росія-1", які образили у своїх ефірах ЛГБТ-спортсменів.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

У заяві МОК наголошується, що на Олімпійських іграх немає місця дискримінації, а організація вітає їх різноманітність та інклюзивність.

У програмах "Час покаже" на "Першому каналі" і "60 хвилин" на телеканалі "Росія-1" ведучі та учасники ображали британського стрибуна у воду, відкритого гея Тома Дейлі, який завоював золоту медаль, а також – трансгендерну учасницю змагань з важкої атлетики, новозеландку Лорел Хаббард.

Зокрема, депутат російської Держдуми Олексій Журавльов, коментуючи участь в іграх представників ЛГБТ, використовував слова "мразь" та "гомики", член вищої ради партії "Єдина Росія" і заступник голови Парламентської асамблеї Ради Європи Петро Толстой називав їх "збоченцями", а ведучий програми "Час покаже" Анатолій Кузічев надів перуку з двома косичками та охарактеризував трансгендерів як "психопатів, яких треба лікувати".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: