fbpx
Сьогодні
22:55 01 Сер 2021

"Боїться їхати в Мінськ": Чехія запропонувала прихисток спортсменці Тимановській

Фото: facebook.com/blr.athletics

Білоруська спортсменка Христина Тимановська може отримати прихисток на території Чехії. Офіційна Прага запропонувала Тимановській візу, щоб вона могла не повертатися в Мінськ.

Про це повідомляє міністр закордонних справ Чехії Якуб Кулганек в Twitter.

Ситуацію довкола білоруської спортсменки глава чеського МЗС назвав скандальною. Він наголосив, що Чехія може допомогти Тимановській втекти від білоруського режиму.

"За погодженням з президентом та прем'єром ми пропонуємо їй візу для в'їзду на чеську територію, щоб вона могла звернутися до нас за міжнародним захистом. Наше посольство в Токіо також готове допомогти", – заявив він.

Водночас в інтерв'ю агентству "Спортарена" білоруська спортсменка заявила, що боїться повертатися в Білорусь.

"Тому що я боюся, що в Білорусі мене, можливо, можуть посадити до в'язниці. Я не боюся того, що мене звільнять або виженуть з нацкоманди. Я турбуюся про свою безпеку. І думаю, що на цей час в Білорусі для мене небезпечно", – сказала вона.

Нагадаємо, Національний олімпійський комітет Білорусі хоче силою повернути Тимановську в Мінськ з Олімпіади в Токіо через те, що вона розкритикувала чиновників. Однак спортсменка встигла звернутися за допомогою до поліції в аеропорту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: