fbpx
Сьогодні
16:33 01 Сер 2021

Білоруська спортсменка заявила про тиск і попросила допомоги в Олімпійського комітету

Білоруську легкоатлетку Крістіну Цимановську збираються насильно вивезти з Токіо після того, як та розповіла про помилки білоруських чиновників.

Про це повідомляє BSSF, передає Рубрика.

Зазначається, що вже завтра вона мала бігти 200-метрівку, однак представники збірної вирішили її у швидкому порядку депортувати з Токіо.

В офіційній заяві від збірної Білорусі про припинення участі на Іграх у Токіо-2020 Крістіни Цимановською зазначається, що її вирішили депортувати через стан здоров'я.

"За висновком лікарів, у зв'язку з емоційно-психологічним станом білоруської легкоатлетки Христини Цимановської, тренерським штабом національної команди з легкої атлетики прийнято рішення про припинення виступу спортсменки на Іграх XXXII Олімпіади. Відтак, відкликана заявка спортсменки на участь у кваліфікаційних забігах на 200 м та в естафеті 4х400 м.", – йдеться у заяві.

Сама легкоатлетка переконує, що ніякого медичного огляду не проходила.

Наразі глава європейських Олімпійських комітетів Спірос Капралос звернувся до голови МОК і зажадав негайного втручання в інцидент з депортацією Цимановської. Також її взяла під охорону японська поліція.

Крістіна Цимановська заявила, що буде шукати притулку в Європі, а також звернулася з прохання про захист до Олімпійського комітету.

Рубрика:
Спорт Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: