fbpx
Сьогодні
19:54 28 Лип 2021

Чубаров пояснив, що має робити Україна для звільнення Донбасу та Криму

Фото УКМЦ

Голова Меджлісу кримськотатарського народу, ексдепутат України Рефат Чубаров пояснив, що має робити Україна для звільнення Донбасу та Криму.

Про це він сказав в інтерв'ю "Східному Варіанту".

"Будь-які наміри та заклики, тим більш, дії, які потребують постійних перемовин з Росією, якщо ті форми, які зараз пропонуються, вони якоюсь мірою скасовують санкційні дії до Росії — це для нас уже говорить про загрозу. Таким чином дехто навмисно, чи ненавмисно, вже готовий перевести питання належності Криму на 5-6 рядок, і потроху забувати це питання. Завдання української держави — будь-які плани щодо нормалізації відносин світу з Росією перетворювати на підтвердження і здійснення територіальної цілісності української держави", — сказав Чубаров.

Він підкреслив, що необхідно відновити контроль кордонів Донбасу та Криму, "щоб спецслужби Росії не підкладали вибухи під наше мирне життя".

"Я інколи сам не знаю, коли запитують, що буде важче інтегрувати, Севастополь і Крим, і людей, які там живуть, або окуповані частини Донеччини та Луганщини, де трапилися трагічні події й відбулося вбивство людей. Але я знаю, щоб реінтеграція відбулася і щоб все це відбудовувалося на основі законів, які будуть спрямовані на забезпечення прав людей,  обов'язково потрібно, щоб та сторона (РФ — ред.)  не мала жодних можливостей впливати на реінтеграцію цих територій і повернення цих людей у мирне життя. Це обов'язкова умова повернення цих територій до Української держави, щоб спеціальні служби Росії не могли весь час підкладати вибухи під наше мирне життя", — вважає він.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: