fbpx
Сьогодні
Фото 22:14 24 Лип 2021

В Іспанії старовинний вокзал перетворять на готель

Фото: lonelyplanet

Залізничний вокзал в іспанському селищі Канфранк планують перетворити на 5-зірковий готель.

Про це пише The Guardian.

Раніше через низку подій. що тут відбулися, його називали «найнещасливішим» вокзалом у Європі.

Залізничний вокзал працював із 1928 року. Після аварії потяга у 1970-му будівлю закинули. Наразі через селище курсує декілька потягів внутрішнього сполучення.

В Іспанії старовинний вокзал перетворять на готель 1

Фото: lonelyplanet

До кінця 2022 року планується перетворити вокзал на розкішний готель. Очікується, що фасад будівлі залишать. У планах є будівництво нової станції, яка буде з'єднана з готелем. Заклад матиме 104 номери, конференц-зал на 200 місць, залізничний музей, магазин. Створення готелю коштуватиме 27 мільйонів євро, з них 12 мільйонів євро виділить місцева влада.

Крім того, Франція та Іспанія відновлять 7,8-кілометровий тунель, що з'єднує країни. Імовірно, у межах проєкту відновлять сполучення з Канфранком.

В Іспанії старовинний вокзал перетворять на готель 1

Фото: lonelyplanet

Будівництво вокзалу ухвалили ще у 1853 році, однак усі роботи вдалося завершити лише до 1928 року. Станцію побудували біля кордону на території Іспанії.

Одна з платформ, однак, перебувала вже на території Франції – свого роду закордонне посольство. У споруді 365 вікон, по одному на кожен день календарного року, а також сотні дверей. Платформи вокзалу – понад 200 метрів в довжину.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: