fbpx
Сьогодні
09:58 21 Лип 2021

Конгрес США повинен відхилити будь-які угоди щодо "Північний потік-2", - Каптур

English version here

Фото Reuters

Співголова Українського кокусу в Конгресі США конгресвумен від демократів Марсі Каптур жорстко розкритикувала домовленості між Вашингтоном і Берліном щодо "Північний потік-2", про які стало відомо за повідомленнями джерел у пресі.

Про це вона заявила в вівторок під час виступу в Конгресі, відеозапис якого розміщений на її офіційній твіттер-сторінці, передає "Укрінформ".

"Я виступаю разом з нашими союзниками в Центральній та Східній Європі проти "Північний потік-2″. Конгрес повинен відхилити будь-які угоди, які не можуть захистити трансатлантичну безпеку та суверенітет України", – наголосила Каптур.

На відео, доданому до текстового повідомлення, записаний її виступ перед членами Конгресу в вівторок.

"Як співголова двопартійного Українського кокусу в Конгресі я висловлюю свою глибоку стурбованість у питанні, що стосується трансатлантичної енергетичної безпеки. Кремль за співучасті європейських країн намагається завершити проєкт "Північний потік-2″", – зауважила Каптур.

Вона підкреслила, що "Північний потік-2″– це проєкт зловмисного впливу Росії, який «посилить важелі впливу Володимира Путіна на Європу та порушить альянс НАТО».

Конгресвумен заявила, що повідомлення у ЗМІ свідчать про те, що адміністрація Байдена уклала угоду з Німеччиною.

"Відповідно до цих повідомлень, в угоді мало що може відвадити Росію від примушення наших союзників. Конгрес розуміє ключові уроки історії: коли Німеччина й Росія вступають у змову, народи Центральної та Східної Європи сплачують за це свою ціну", – заявила конгресвумен.

Вона нагадала, що Конгрес на переважній двопартійній основі затвердив два законодавчих акти, які передбачають санкції проти "Північний потік-2".

"Ці санкції є обов'язковими, а не вибірковими",- наголосила Каптур.

Враховуючи порушення адміністрацією цих правил, конгресвумен звернулася до Комітету в питаннях асигнувань затвердити її поправку, яка скасовує будь-які виключення із санкцій проти "Північний потік-2".

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: