fbpx
Сьогодні
18:56 15 Лип 2021

В Україні посилять відповідальність за незаконний видобуток копалин

В Україні посилили відповідальність за незаконний видобуток корисних копалин. Верховна Рада схвалила у другому читанні відповідний законопроєкт №3576.

Про це йшлося під час трансляції засідання Ради.

Документ вносить зміни у статтю 240 Кримінального кодексу.

Розміри штрафів

За незаконне видобування корисних копалин місцевого значення загальною вартістю понад 510 гривень загрожує штраф від 8,5 до 13,6 тисячі гривень або обмеження/позбавлення волі до 3 років.

Незаконне видобування корисних копалин місцевого значення на понад 1,7 тисячі гривень або загальнодержавного будуть карати штрафом від 51 до 85 тисяч гривень або обмеженням/позбавленням волі до 5 років.

Порушнику загрожує позбавлення волі від 3 до 6 років за незаконне видобування корисних копалин місцевого або загальнодержавного значення, якщо такі дії вчинені на об'єктах природно-заповідного фонду. Або вчинені за попередньою змовою групою осіб, або раніше судимим за такий злочин, або службовою особою з використанням службового становища.

Крім того, будуть позбавляти волі на строк від 5 до 8 років за незаконне видобування корисних копалин місцевого та загальнодержавного значення, якщо такі дії вчинені організованою групою, шляхом підпалу, вибуху, спричинили загибель людей, їхнє масове захворювання або інші тяжкі наслідки.

Дивіться новий фільм проекту Екорубрика:

#ЕкоРубрика — медіа-проект видання "Рубрика". В його рамках реалізується серія фільмів з українських міст про їх екологічні проблеми і способи вирішення. Щомісяця на YouTube-каналі з'являються нові випуски. Підписуйся на Рубрика TV, щоб не пропустити. Також щотижня публікуються caption-відео — короткі ролики з титрами — про еко-френдлі способи життя.

Знай більше про екологію: підписуйся на ЕкоРубрику в Facebook и Telegram

Дивись також:

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: