fbpx
Сьогодні
10:33 10 Лип 2021

У Німеччині створили автомобіль, у якого майже всі деталі можна вторинно використовувати

Компанія BMW представила автомобіль Mini Vision Urbanaut, який має трансформуючий салон і є максимально екологічним.

Про це пише itc.ua.

Наприкінці минулого року дизайнери представили концепт автономного електричного мінівена з трансформованим салоном Mini Vision Urbanaut. Модель була повністю цифровою, але так сподобалася творцям і публіці, що її вирішили перенести в реальний світ, зібравши повністю функціональний автомобіль, здатний до самостійного пересування.

Особливістю Mini Vision Urbanaut є концепція моментів MINI, в які входять Chill, Wanderlust і Vibe – в кожному з них екстер'єр та інтер'єр змінюються таким чином, щоб забезпечити найбільш відповідну обстановку для пасажирів. При цьому атмосфера додатково посилюється особливими ароматами, звучанням і освітленням.

Mini Vision Urbanaut

У створенні Mini Vision Urbanaut інженери дотримувалися принципу відповідального використання ресурсів, при цьому практично всі застосовані компоненти підлягають вторинному використанню. Уникаючи надлишкового використання матеріалів, команда розробників наділила деякі деталі інтер'єру подвійною функціональністю.

Наприклад, приладова панель може перетворюватися на кушетку, а центральний OLED-дисплей в режимі Chill стає стильною лампою. Крім того, в концепті не використовувалися хром або натуральна шкіра, зате застосовується текстиль з перероблених матеріалів, включаючи шерсть, поліестер і тенсел. У конструкції рульового колеса і секцій підлоги використовується пробка, яка додає інтер'єру естетики природної натуральності і підтримує приємний мікроклімат. Всі ці особливості доповнені електричною силовою установкою і нульовим рівнем шкідливих викидів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: