fbpx
Сьогодні
16:44 10 Лип 2021

Данілов заперечив продаж АЗС Медведчука

Фото Reuters

Санкції проти Віктора Медведчука (нардеп від "Опозиційної платформи – За життя") на сьогодні діють у повному обсязі. А інформація про нібито продаж його мережі АЗС не відповідає дійсності.

Про це повідомив у Facebook секретар РНБО Олексія Данілова.

"Введені санкції щодо Медведчука діють в повному обсязі. Інформація, яку цілеспрямовано поширюють у ЗМІ про нібито ослаблення санкційного режиму щодо Медведчука і його активів або те, що "санкції не працюють", – свідома і цілеспрямована дезінформація суспільства, яка не відповідає дійсності", – зазначив він.

За його словами, поширена окремими ЗМІ інформація про нібито продаж мережі АЗС, яка належить Медведчуку, теж неправдива.

Зазначимо, напередодні низка українських медіа з посиланням на джерела поширили інформацію про те, що азербайджанська компанія Socar нібито купляє мережу АЗС Glusco, яку пов'язують з підсанкційним нардепом.

Як повідомлялося, Офіс генпрокурора продовжив до шести місяців — до 11 листопада термін досудового слідства у справі нардепів від ОПЗЖ Віктора Медведчука і Тараса Козака.

Печерський районний суд Києва 13 травня обрав запобіжний захід народному депутату Віктору Медведчуку у вигляді цілодобового домашнього арешту та зобов'язав його носити засіб контролю – електронний браслет.

Генеральний прокурор Ірина Венедіктова 11 травня підписала повідомлення про підозру народним депутатам Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку у державній зраді та замаху на розграбування національних ресурсів у Криму.

Слідство вважає, що Медведчук, зокрема, домовлявся з державою-агресором для перереєстрації родовища "Глибока" в Чорному морі за 75 км від Феодосії і видобутку корисних копалин, які є національним ресурсом України.

Крім цього, Медведчука підозрюють у державній зраді (передача агресору секретної інформації про військовий підрозділ ЗСУ).

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: