fbpx
Сьогодні
11:06 07 Лип 2021

Зеленський запевняє, що пандемія не є підставою відкладати процес втілення реформ в Україні

Фото ОПУ

Президент Володимир Зеленський запевняє, що пандемія COVID-19 не є підставою відкладати чи переносити процес втілення реформ і змін в Україні.

Про це він заявив під час виступу на Міжнародній конференції з питань реформ в Україні, яка відбувається у Вільнюсі (Литва), передає "Укрінформ".

"Цей захід (конференція – ред.) мав відбутися ще минулого року, але був перенесений через пандемію. Водночас коронавірус не є для нас приводом, аби перенести чи відкладати реформи і позитивні перетворення в Україні", – сказав Зеленський.

Президент України подякував Литві за прийняття нинішньої конференції й підкреслив, що «упродовж останніх років наші литовські друзі та партнери були і залишаються в авангарді підтримки змін».

Міжнародна конференція з питань реформ в Україні (Ukraine Reform Conference) була започаткована в 2017 році в Лондоні як формат об'єднання зусиль партнерів та друзів України. Учасники форуму обговорюють ситуацію в країні та визначають оцінку демократичних трансформацій і реформ, які відбуваються з 2014 року. Конференція скликалася після цього в 2018 році в Копенгагені, а також у 2019 році в Торонто.

Як повідомляла Рубрика, сьогодні у межах робочого візиту до Литви відбулась зустріч Глави Української держави Володимира Зеленського та Президента Литовської Республіки Гітанаса Наусєди.

Після зустрічі президент Литви Гітанас Науседа заявив, що Україні потрібно надати чіткі плани, за якими вона буде рухатися в напрямку членство в Євросоюзі та НАТО.

Також у Литві міністри закордонних справ країн Люблінського трикутника – України, Литви та Польщі – підписали три спільні документи, в тому числі щодо підтримки членства України в ЄС та НАТО.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: