fbpx
Сьогодні
12:12 06 Лип 2021

Зеленський відповів на петицію щодо звільнення Татарова

Президент Володимир Зеленський відповів посиланнями на законодавство на електронну петицію про звільнення заступника керівника Офісу Президента Олега Татарова.

Про це свідчить сайт Офісу президента, передають "Українські новини".

Петицію "Негайно звільнити Олега Татарова" 26 березня зареєстрував глава Центру протидії корупції Віталій Шабунін та підтримали понад 25 тисяч громадян, в тому числі хакери від імені "Джо Байдена".

Сьогодні президент Зеленський відповів на неї.

Він звернув увагу, що за Конституцією правовий порядок в Україні ґрунтується на засадах, відповідно до яких ніхто не може бути примушений робити те, що не передбачено законодавством.

"Органи державної влади та органи місцевого самоврядування, їх посадові особи зобов'язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбачені Конституцією та законами України.", – йдеться у відповіді.

Також він зазначив, що відповідно до затвердженого указом глави держави Положенням про Офісі Президента останній є постійно діючим допоміжним органом, утвореним Президентом.

"Офіс Президента України у своїй діяльності керується Конституцією України, законами України, актами Президента України, Кабінету Міністрів України, міжнародними договорами України, укладеними в установленому порядку", – відповів він.

Нічого іншого у відповіді Зеленський на петицію не міститься.

Як повідомляла Рубрика, у грудні 2020 року НАБУ вручило Татарову підозру в дачі хабара. Пізніше Офіс генпрокурора відкликав клопотання про арешт Татарова.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: