fbpx
Сьогодні
11:32 23 Чер 2021

Тренди нової реальності: здоровий спосіб життя чи данина моді?

English version here

Нові тенденції у всіх сферах життя з'являються чи не щодня. Особливу роль займає ніша краси та здоров'я, інновації у якій, чи не найбурхливіше розвиваються. Одним з доволі нових напрямків у медицині стала кріотерапія, що завдяки штучному холоду (від – 120 до – 170 °C) допомагає схуднути, відновитися після травм, покращити емоційне здоров'я тощо. Ми вирішили розповісти про історію і ключових гравців цієї галузі, адже деякі з них пов'язані з Україною.

Vacuactivus

Започаткування новітніх технологій почалось ще у 70-ті в Японії, коли професор ревматолог Тосіма Ямагуті створив першу сучасну камеру для кріотерапії. З початку 80-х років минулого століття кріотерапія ставала все більш популярною на світовому ринку альтернативної медицини, адже вона має антидепресивну, антитривожну, знеболювальну, протизапальну, судинорозширювальну, імуностимулювальну та інші позитвні дії на тіло людини. За даними дослідження Global Liquid Nitrogen Freezing Chamber Market 2020-2025 найбільші компанії виробники, асоційовані на світовому ринку кріотерапевтичних камер з рідким азотом: Vacuactivus, Physio Recup, Tasly, Krion та Armin Shegarf. В Україні є національний виробник кріосаун та локальних кріомашин МедСтарКом який входить до міжнародної компанії VACUACTIVUS. У 2019 році у Дніпрі в Україні було навіть відкрито виробничий відділ, який займався розробкою моделі CryoStar та апарату для кріотерапії Iceberg для VACUACTIVUS. Якщо у Західній Європі лідером виробництва кріообладнання стала компанія Zimmer, то у США, Азії та Східній Європі більш популярні апарати виробника VACUACTIVUS, який на ринку вже з 2005 року. Основною продукцією є інноваційні прилади для кріогенного застосування кріосауни CryoStar, тренажер для підводних тренувань AquaShape, інтерактивні бігові доріжки тощо. Кріотерапія  стала популярною в результаті низки досліджень про цілющий вплив низькотемпературних газів на  людський організм. Перевага використання низьких температур полягає швидком видимиому ефекті, на який очікує пацієнт. Таким чином, кріотехнології почали активно використовуватися закладами охорони здоров'я, спортивними клубами та приватними медичними центрами, які спеціалізуються на догляді за красою тіла. Що цікаво, кріотерапевтичні камери VACUACTIVUS найбільш популярні в США, країнах ЄС, Австралії, Китаї, Росії, ОАЕ тощо. Щодо України, то вітчизняний ринок доволі малий, проте зростання використання кріокамер помітне, разом із приватними закладами медицини та спорт-клубів.

Vacuactivus

Vacuactivus

Підсумовуючи, можна сказати, що кріотерапія переживає активну фазу розвитку, адже бувши винайденою в Японії у другій половині 20 ст., вона здобула особливу широку популярність у 21 ст. в країнах Заходу та США. Особливу роль у цьому відіграють інноваційні підходи, які впроваджують оздоровчі, спортивні та медичні центри, використовуючи сучасне кріо-обладнання. Також допомагають зростанню галузі науковці, які поглиблено вивчають нові позитивні впливи наднизьких температур на людський організм, та виробники кріокамер, що також проводять дослідження і вдосконалюють апаратуру. Усе це допомагає привабити нових адептів кріотерапії, що  сприяє розвитку галузі та її поступу. 

Vacuactivus

Довідка

Vacuactivus — це міжнародна компанія з виробництва і продажу кріотерапевтичних камер та обладнання для фітнес-реабілітації, заснована у 2000 році в США.  Входить у трійку найбільших виробників кріокамер та кріообладнання у світі. Штаб-квартира розташована в Лос-Анджелесі, Каліфорнія. Відділи заводів базуються в Дніпрі, Україна та Слупську, Польща.

Zimmer — один з найстаріших європейських виробників фізіотерапевтичних систем. Серед продуктів компанії інноваційні кардіологічні апарати, апарати діагностичної та естетичної дії, гіалуронові наповнювачі. Zimmer MedizinSysteme вже понад 50 років на ринку.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: