fbpx
Сьогодні
13:28 23 Чер 2021

У ВООЗ переконані, що згодом з'явиться штам коронавірусу, який буде стійкий до вакцин

У Всесвітній організації охорони здоров'я переконані, що згодом все ж з'явиться штам коронавірусу, який буде стійким до наявних вакцин.

Про це заявив спеціальний посланець ВООЗ щодо боротьби з пандемією коронавірусу доктор Девід Набарро, інформує Sky News.

"Цю появу варіантів ми спостерігаємо у всьому світі. Вони продовжуватимуть з'являтися. Ми перейдемо від Дельти до Лямбди, а потім до інших грецьких літер. Це неминуче, і деякі з цих варіантів будуть складними, вони зможуть прорвати захист, пов'язаний з вакциною, у кількох людей, і це спричинить проблеми", – вважає Набарро.

Проте у ВООЗ пояснили, що поява нових штамів – процес закономірний.

"Це частина життя, нам потрібно швидко їх нейтралізувати, нам потрібно швидко рухатися. Якщо ми бачимо їх у певному місці, нам потрібно вибудувати управління варіантами в тому, що ми називаємо нашою стратегією готовності до COVID. Це стане нашою даністю на найближче майбутнє", – додав Набарро.

Довідка

Варіант коронавірусу "Дельта" (раніше варіант B.1.617.2) був вперше виявлений в Індії в жовтні 2020 року і позначений Всесвітньою організацією охорони здоров'я як варіант, що викликає занепокоєння у зв'язку з його підвищеною швидкістю передавання.

Національна служба охорони здоров'я (NHS) Англії провела дослідження, результати якого показали, що вакцини проти коронавірусу від Pfizer-BioNTech та AstraZeneсa в більш ніж 90% випадках здатні запобігти зараженню цим штамом вірусу.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: