fbpx
Сьогодні
14:22 22 Чер 2021

У США старенькому пінгвіну з артритом лап зробили спеціальні черевики для пересування

У зоопарку Сент-Луїса (штат Міссурі, США) старенькому пінгвіну на ім'я Енріке зробили спеціальні черевики, які допомагають краще пересуватися. Він має артрит ніг та мозолі на лапах, тому таке взуття тварині дуже допомогло.

Про це повідомляє FOX 13, передає "Нromadske".

Співробітники зоопарку розповіли, що пінгвін породи Рокхоппер (або ж чубатий пінгвін) вже перебуває у поважному віці. За оцінками фахівців, Енріке щонайменше 30 років, хоча зазвичай такі тварини живуть близько 10 років.

З 2016 року, коли пінгвін потрапив у зоопарк Сент-Луїса, у нього розвинувся артрит ніг, а протягом останнього року він почав повільно пересуватися.

Спочатку тварину лікували різними ліками й мазями. Однак вони змивалися щоразу, коли Енріке залазив у воду.

Ветеринар зоопарку Джиммі Джонсон розповів, що тоді він застосував для пінгвіна черевики. Він вирішив так зробити, бо раніше бачив лебедів, яких теж взували у черевики через проблеми з ногами.

Тепер співробітники зоопарку одягають спеціальні черевики на Енріке вранці і знімають, перш ніж пінгвін лягає спати. Відколи тварина почала носити взуття, йому більше не треба було використовувати ліки для ніг. Крім того, тепер він може набагато швидше пересуватися.

«Ми завжди говоримо, що його довголіття — це заслуга зоопарку, який продовжує піклуватися про нього. Нам пощастило, що він був з нами так довго», — сказав Джонсон.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: