fbpx
Сьогодні
20:53 18 Чер 2021

Кравчук вважає, що у мінських переговорах відсутній рух уперед

Глава української делегації в ТКГ Леонід Кравчук вважає, що Мінські домовленості потрібно кардинально міняти.

Про це він заявив на телеканалі "Україна 24".

"Сім років іде війна, працює Мінський майданчик, але немає такого руху вперед, якого б хотіла Україна. Я думаю, це бачать всі. Ясна річ, хоче хтось чи ні, можемо ми чи не можемо, без трансформації Мінського майданчика і Мінських домовленостей, які були зроблені свого часу під різними впливами, ми, не внісши кардинальні зміни в Мінські домовленості, руху вперед не зробимо. Поки йде війна, стріляють і вбивають, поки не створені передумови для вирішення будь-яких питань, таке просто неможливо.

Спочатку тиша, припинення вогню, створення передумов для вирішення тих проблем, без яких рухатися вперед неможливо. Вирішимо проблеми, і крок за кроком йдемо вперед, враховуючи інтереси всіх, і обов'язково інтереси тих, хто живе в цих регіонах, з огляду на особливості цих регіонів", — сказав він.

Кравчук зазначив, що Росія вимагає виконання вибіркових пунктів, вигідних їй.

"Якщо Путін діятиме за принципом "беремо з Мінських домовленостей тільки те, що відповідає інтересам Росії", то руху вперед не буде. Я повторюю: стоїмо на тому, що не потрібно вибірково підходити до Мінських домовленостей. Росія каже чомусь: почнімо з 9-го пункту, ми говоримо: давайте з 1-го. А пункт 1 свідчить, що потрібно припинити вогонь, організувати роботу так, щоб не стріляли та не вбивали. Виходячи з того, що ці документи приймалися у важких для України умовах, під тиском агресії Росії, були прийняті недосконалі документи, тоді не дивилися, чи можуть вони бути виконані. А зараз на них потрібно дивитися пильніше. Якщо Росія та Україна зацікавлені, давайте ми з цього почнемо", — сказав він.

Також Кравчук прокоментував заяву радника української делегації в ТКГ Олексія Арестовича про те, що Зеленський поїде на зустріч з Байденом з оновленим українським варіантом Мінських угод.

"Думаю, такий документ не готовий, а якби був готовий, нам би його не показали. Не тому, що він секретний, а тому, що якщо він адресований розмові з Байденом, то потрібно його узгодити з Байденом і знати його думку", — сказав він.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: