fbpx
Сьогодні
10:58 18 Чер 2021

Україна не буде денонсувати Мінські домовленості, але виконати їх неможливо, - Данілов

English version here

Україна не буде денонсувати Мінські домовленості, але виконати їх у нинішньому вигляді — неможливо.

Про заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов в ефірі програми "Право на владу", передає УНН.

"Ми їх не денонсуємо. З Мінськими угодами треба працювати, інших немає. Але треба розуміти, що виконати у тому вигляді, в якому вони є, ми не можемо за наявності російських танків, БТР, російських генералів, російських офіцерів на нашій території проводити вибори. Це нонсенс, це неможливо зробити, і про це треба публічно, відверто говорити", — сказав Данілов.

При цьому, підкреслив секретар РНБО, Україна — за те, щоб припинилась війна.

Як повідомляла Рубрика, 16 червня в Женеві відбулася перша за десять років зустріч Володимира Путіна і Джозефа Байдена, тепер — у статусі президентів РФ і США відповідно. Переговори тривали близько трьох годин.

За підсумками лідери підписали єдиний документ — спільну заяву щодо стратегічної стабільності.

Спільної пресконференції лідери країн не проводили. Кожен з президентів окремо відповів на запитання преси, підбиваючи підсумки саміту.

Зокрема, Путін під час пресконференції заявив, що у Росії нібито є тільки одне зобов'язання щодо України — сприяти реалізації Мінських домовленостей.

Президент США Джо Байден своєю чергою під час зустрічі з президентом Росії заявив про підтримку територіальної цілісності та суверенітету України.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: