fbpx
Сьогодні
18:13 04 Чер 2021

В РНБО заявили, що Німеччина та Франція мають нести відповідальність за окупацію Криму

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що через відмову Німеччини та Франції надати Україні та Грузії ПДЧ у 2008 році, РФ окупувала Крим та напала на Грузію.

Про це він заявив під час брифінгу, після засідання РНБО 4 червня, передає Еспресо.TV.

"Ми маємо мову на сьогодні з потужними гравцями на території Європи, які зацікавлені в співпраці з РФ. Треба припиняти, скажімо так якісь недоказані речі з цього приводу. Перш за все це Німеччина і Франція, які є політичними та економічними партнерами Російської Федерації. І нам це дуже-дуже неприємно", – заявив він.

Данілов зазначив, що саме ці дві країни у 2008 році відмовили в ПДЧ Грузії та Україні.

"І ми пам'ятаємо, що у 2008 році на Грузію напала РФ. І маємо на сьогодні ситуацію, там вони, на жаль, залишилися на певний час без частини своїх територій. Після того є ситуація з окупованим Кримом. Чи мають за це нести відповідальність Німеччина та Франція. Я вважаю, що мають", – сказав секретар РНБО.

Він вважає, що окрім економічного зиску, є і політичні речі.

"Якщо ви кажете про демократію. Якщо ви кажете про свободу. Якщо ви кажете, що ви цінуєте кожну країну, то та ситуація, яка була на 1991 рік, коли домовились, що ті кордони, які лишаються на 1991 рік, вони є недоторканими. І сьогодні, коли одна країна все це порушує. І ситуації, пов'язаної з тим, що вони кажуть, що вони якісь занепокоєні, ми вважаємо, що це замало в сучасному демократичному світі", – додав Данілов.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: