fbpx
Сьогодні
09:55 02 Чер 2021

У справі про вибухи в Балаклії судитимуть командира загону розмінування

У справі про вибухи на арсеналі в Балаклії 2019 року, коли загинули троє людей, до суду скерували обвинувальний акт стосовно командира загону розмінування.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань, передає Рубрика.

За матеріалами ДБР до суду скерували обвинувальний акт стосовно командира загону розмінування військової частини ЗСУ в Балаклії Харківської області.

"За даними слідства, командир загону розмінування не вжив заходів щодо забезпечення захисту особового складу, дотримання правил техніки безпеки та не проконтролював їхню роботу з вибухонебезпечними предметами", – ідеться у повідомленні.

Офіцер обвинувачується у недбалому ставленні до служби, вчиненому в умовах особливого періоду, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 3 ст. 425 Кримінального кодексу). Йому загрожує позбавлення волі до 7 років.

Як повідомляла Рубрика, 15 листопада 2019 року о 14:30 на арсеналі в Балаклії на спеціально обладнаному майданчику для утилізації боєприпасів сталося близько 20 вибухів.

У Генштабі ЗСУ тоді висловили припущення, що в перебігу завантаження залишків боєприпасів та їх елементів, які готували для утилізації, зокрема твердопаливного двигуна до ракет 3М9 зенітно-ракетного комплексу "Куб", сталося займання з подальшим підривом накопичених для знищення вибухонебезпечних предметів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: