fbpx
Сьогодні
21:05 01 Чер 2021

У КВУ назвали нардепів, які проігнорували всі голосування в Раді в травні

Фото: Рубрика

У травні 21 нардеп не проголосував у Верховній Раді жодного разу.

За даними Комітету виборців України, серед них Юрій Бойко (Опозиційна платформа — За життя), Сергій Льовочкін (ОПЗЖ), Антон Яценко (Батьківщина), Ренат Кузьмін (ОПЗЖ), Федір Христенко (ОПЗЖ), Сергій Ларін (ОПЗЖ), Ілля Ківа (ОПЗЖ).

Офіційно були відсутні і не голосували Олександр Абдуллін (Батьківщина), Костянтин Бондарєв (Батьківщина), Вікторія Вагнер (Слуга народу), Юлія Гришина (СН), Степан Івахів (За майбутнє), Тарас Козак (ОПЗЖ), Олександр Куницький (СН), Віктор Медведчук (ОПЗЖ), Вадим Рабінович (ОПЗЖ), Юлія Світлична (позафракційна), Сергій Соболєв (Батьківщина), Євген Шевченко (СН), Євген Яковенко (позафракційний).

Участь в 100% голосувань парламенту взяли тільки десять народних депутатів.

У травні активно голосували депутати Слуги народу, Європейської солідарності і Голосу. В середньому депутати СН взяли участь у 85% голосувань, ЄС і Голосу — 81%. Депутати групи Довіра взяли участь в 73% голосувань. Депутати інших фракцій голосували значно рідше. Народні депутати Батьківщини взяли участь в 54% голосувань, групи За майбутнє – 52%, ОПЗЖ — 33%.

«У порівнянні з попередніми місяцями, в травні кількість депутатів, які не голосували, подвоїлася. Якщо в лютому жодного разу за місяць не голосували сім депутатів, а в березні-квітні – по десять депутатів, то в травні – 21 депутат, що є антирекордом за останній час. Окремі парламентарії фактично безвідповідально ставляться до своїх депутатських обов'язків, систематично ігноруючи голосування Верховної Ради», — зазначив глава КВУ Олексій Кошель.

Всього в травні відбулося шість пленарних засідань Ради, під час яких було проведено 266 голосувань.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: