fbpx
Сьогодні
17:39 21 Тра 2021

Медведчука залишили під домашнім арештом

English version here

Київський апеляційний суд розглянув апеляцію на цілодобовий домашній арешт народного депутата Віктора Медведчука. Рішення суду першої інстанції про цілодобовий домашній арешт залишається в силі.

Своє рішення оголосив суддя на сьогоднішньому засіданні.

За рішенням Апеляційного суду, Медведчук буде і надалі перебувати під цілодобовим домашнім арештом. Це рішення не підлягає оскарженню.

Прокурори просили застосування запобіжного заходу у виді тримання під вартою з альтернативою внесення застави у розмірі 300 млн гривень. Адвокати політика хотіли скасування арешту.

Після засідання Медведчук заявив, що він не задоволений рішенням суду.

"На наш погляд потрібно було прийняти рішення про скасування щодо мене запобіжного заходу. Боротьба щодо необґрунтованого звинувачення мені в матеріалах підозри – ця боротьба буде тривати. Ми все будемо робити, аби довести необґрунтованість, необ'єктивність й  приблізність тих доказів, що висувалися у сьогоднішньому судовому засіданні", – зазначив Медведчук.

Його залишили під домашнім арештом до 9 липня.

Нагадаємо, 12 травня генпрокурорка Ірина Венедіктова підписала підозру за ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу Вона також підписала підозру ще одному депутату з ОПЗЖ Дмитру Козаку.

Тим часом охорона Медведчука не пускала в будинок СБУ та не давала слідчим вручити підозру.

Наразі відомо, що Тарас Козак знаходиться в Росії.

На цей час Віктор Медведчук перебуває під цілодобовим домашнім арештом.

Сьогодні Київський апеляційний суд розглянув апеляційні скарги прокуратури і захисту народного депутата Віктора Медведчука на запобіжний захід, обраний нардепу судом першої інстанції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: