fbpx
Сьогодні
12:36 18 Тра 2021

Україна отримає 2,5 млрд грн кредиту від Світового банку для боротьби з Covid-19

Міністерство охорони здоров'я та Міжнародний банк реконструкції та розвитку (входить у групу Світового банку) уклали угоду щодо початку проєкту "Екстрене реагування на COVID-19 та вакцинація в Україні", уряд отримає 2,5 млрд грн позики.

Про це повідомляє пресслужба МОЗ, передає Рубрика.

Україна отримає близько 2,5 млрд гривень (90 млн доларів) для розгортання додаткових можливостей у боротьбі з пандемією. Угоду підписали Міністр охорони здоров'я Максим Степанов та Директор Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України Аруп Банерджі.

Кошти будуть спрямовані за трьома напрямками: близько 1,1 млрд грн (40 млн дол) спрямують на підтримку придбання вакцини, біля 850 млн грн (30 млн дол) виділять на розгортання вакцинації проти COVID-19, а понад 550 млн грн (20 млн дол) передбачили на зміцнення спроможності проведення тестування на COVID-19 в Україні.

Як повідомляла Рубрика, Рада виконавчих директорів МБРР (входить до групи Світового банку) 5 травня схвалила проєкт "Удосконалення вищої освіти в Україні заради результатів" для надання Україні кредиту на 200 млн дол на заходи щодо підвищення ефективності, якості та прозорості системи вищої освіти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: