fbpx
Сьогодні
21:21 18 Тра 2021

Степанов заявив про тиск на нього

Звільнений Верховною Радою міністр охорони здоров'я Максим Степанов поскаржився, що протягом року його роботи його супроводжували брехня і фейки.

Про це пише "Україна 24".

Одним їх таких фейків він назвав нібито брак ліків для хворих на СНІД.

"Ви чули хоч про один реальний випадок, щоб у хворого на СНІД раптом закінчилися ліки? Це функція держави. Цього не було! Так, у нас були напружені моменти, наприклад, ДП "Медичні закупівлі України" в минулому році провалив закупівлю антиретровірусних препаратів, 2 січня мені зателефонувала заступниця міністра Шаталова Світлана Миколаївна, каже: Максиме Володимировичу, в нас катастрофа, в квітні закінчаться препарати, треба терміново вживати заходів. Ми не допустили жодного випадку, не тільки щодо антиретровірусної терапії, а й будь-яких інших категорій захворювань", – заявив ексміністр.

За словами Степанова, його недоброзичливці весь рік думали, "яку б нам ще брехню придумати з приводу міністра охорони здоров'я".

"COVID-19 – а в нас "закінчився кисень у лікарнях". Я вже не витримав, кажу, дивіться, коли ви це тиражуєте, ви розумієте, що в кожній лікарні, де лікують COVID-19, є реанімація? Апарат ШВЛ не може працювати без кисню. Якби в нас апарат десь би зупинився, і людина померла, про це б через годину знала вся країна! Навіщо ви сієте цю паніку? Ви шляхом боротьби з міністром ще й робите капості людям", – зазначив він.

Степанов також прокоментував інформацію ЗМІ про свою куртку, яка нібито коштує кілька сотень тисяч гривень:

"Куртку ніхто не бачив, але всі про неї говорять… Багато було фейків, якісь плівки, що за плівки, ніхто не знає. Про що там мова, ніхто сказати не може. Це була масована морально-психологічна атака".

Нагадаємо, Верховна Рада звільнила міністра охорони здоров'я Максима Степанова.

Раніше Рада звільнила міністра інфраструктури Владислава Криклія та міністра економіки Ігоря Петрашка.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: