fbpx
Сьогодні
18:06 14 Тра 2021

РНБО запровадила санкції щодо півтисячі "злодіїв у законі"

English version here

Рада національної безпеки та оборони запровадила санкції проти понад 500 "злодіїв у законі" та понад сотні кримінальних авторитетів.

Про це за підсумками засідання РНБО повідомив президент України Володимир Зеленський.

"Напередодні дня науки в Україні були відзначені не тільки наші провідні вчені, але й представники так званих некласичних наук. Передусім це особи, які є "професорами" з порушення Кримінального закону – так звані "вори в законі" та кримінальні авторитети", – зазначив Зеленський.

Президент України повідомив, що після ухвалення закону Верховної Ради було застосовано персональні санкції проти 557 "злодіїв у законі". Зеленський додав, що більшість з них нині знаходяться поза межами України, а на волі з 34 залишаються на волі 17 осіб.

"Сьогодні ми зробили все, аби ця цифра дорівнювала нулю", – підкреслив президент України.

Зеленський зауважив, що під санкціями мається на увазі передусім блокування активів цих осіб, заборона в'їзду на територію України, відмова чи скасування у наданні віз, посвідки на тимчасове чи постійне проживання, дозвіл на еміграцію, відмову строку продовження перебування в Україні, неможливість набуття ними громадянства та примусове видворення.

Одним словом: тим, хто не в Україні – нема чого сюди приїжджати. Тим, хто в Україні – нема чого тут затримуватися, – Зеленський.

Він також повідомив, що так само санкції були запроваджені щодо так званих кримінальних авторитетів.

"Ми гостинна країна, але не для 111 іноземців. Це кримінальні авторитети, до яких сьогодні застосовано такий самий пакет санкцій. Ми не кажемо вам до побачення, ми кажемо прощавайте", – сказав Зеленський.

Завершилося чергове засідання РНБО. Його результатами стали важливі рішення для країни й, певно, серцеві напади для осіб, які роками діяли проти неї та народу. Отже: ✅ після ухвалення відповідного закону застосовано персональні санкції проти 557 злодіїв у законі;✅ санкції також «прилетіли» до 111 іноземців, які є кримінальними авторитетами;✅ крім того, ми порушили питання державних земель і будинків у Конча-Заспі й Пущі-Водиці, якими за часів попереднього Президента за дуже символічну плату почала користуватися низка незрозумілих осіб.Далі неодмінно буде!

Posted by Володимир Зеленський on Friday, May 14, 2021

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: