fbpx
Сьогодні
12:33 14 Тра 2021

На київському мосту Метро облаштують велодоріжки

Міст Метро вперше з 1965 року зазнає капітального ремонту, зокрема на ньому розширять тротуари й облаштують велодоріжки.

Про це повідомляється на сайті Київської міської держадміністрації, передає "ЕП".

Так, Київрада на пленарному засіданні 13 травня затвердила угоду про підготовку кредитного фінансування ремонтно-реставраційних робіт мосту Метро через Дніпро. Його капітально не ремонтували з введення в експлуатацію ще у 1965 році.

Перший заступник голови КМДА Микола Поворозник розповів про деталі робіт:

"Проєктом передбачатиметься ремонт усіх елементів автопроїзду – від облаштування нової системи водовідводу, ремонту конструкцій прогонових будов і опор, влаштування монолітних залізобетонних плит автопроїзду та заміни деформаційних швів до заміни тротуарних блоків, ремонту перильного та бар'єрного огородження і ремонту сполучень з мостом".

За його словами, одним із важливих етапів оновлення споруди буде посилення балок прогонової будови. Так, аркові конструкції посилять пучками високоміцної попередньо напруженої арматури, а всі залізобетонні елементи мосту захистять високоякісними антикорозійними сумішами.

Також заплановано розширити тротуари для влаштування велодоріжок та додати декоративне підсвічування .

"Оновлення споруди виконуватимуть за рахунок коштів ЄБРР, який надає кредит у розмірі 60 млн євро. Завдяки ремонту термін експлуатації споруди буде подовжено на десятиліття", – додав Микола Поворозник.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: