fbpx
Сьогодні
22:55 13 Тра 2021

Україна посилює кордон з Білоруссю

Українські прикордонники готові до ризиків через вересневі російсько-білоруські військові навчання "Захід-2021" на території Білорусі.

Про це заявив директор Департаменту охорони державного кордону Адміністрації ДПСУ Леонід Баран, передає Укрінформ.

"Прикордонна служба України готується до майбутніх навчань "Захід-2021″. Вказані навчання пройдуть на військових полігонах не так близько від кордону, водночас ми враховуємо, не виключаємо і навіть впевнені, що російські розвідники працюватимуть з багатьох лінійних позицій прикордонних підрозділів Республіки Білорусь, зокрема, й на кордоні з Україною", – зазначив Баран.

Він запевнив, що у прикордонному відомстві нарощують спроможності і зміцнюють державний кордон.

"Останнім часом ми значно посилили свої спроможності по повітряному моніторингу, використанню пілотованої авіації і безпілотників, отримали нову партію вертольотів у рамках договору з Францією, і значна частина цієї авіації піде саме на посилення повітряного кордону з Білорусією", – розповів він.

Баран також наголосив, що між Білорусією та Росією в рамках союзної держави планується суттєве нарощування інженерно-технічної складової в охороні кордону, що може означати їхню спільну розвідувальну діяльність.

За його словами, очевидною є висока ймовірність подальшого нарощування співробітництва Росії та Білорусі у військовій та безпековій сфері.

Він запевнив, що ситуація на кордоні з Білорусією залишається контрольованою і прогнозованою.

 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: