fbpx
Сьогодні
16:03 12 Тра 2021

Представник Зеленського розповів, чи можливе загострення на Донбасі через Медведчука

Коллаж: Рубрика

Підозра в державній зраді народним депутатам від ОПЗЖ Віктору Медведчуку і Тарасу Козаку не спровокує ескалацію бойових дій на Донбасі.

Таку думку висловив на телеканалі "Україна 24" представник президента Володимира Зеленського в Конституційному суді України, народний депутат від "Слуги народу" Федір Веніславський.

"Я думаю, що інтереси конкретної особи, яка діяла всупереч інтересам української держави, навряд чи стануть підставою для якогось загострення на сході України. Воно може розглядатися як компонент всіх складових, які можуть спонукати чи спровокувати Російську Федерацію на якісь більш агресивні дії, але при тій одностайній підтримці країн Заходу, яку ми зараз маємо, я думаю, що навряд чи гарячі голови в Кремлі використають кейс пана Медведчука і пана Козака для того, щоб якимсь чином загострити ситуацію", – заявив Веніславський.

Коментуючи юридичні перспективи справи проти нардепів від ОПЖЗ, представник президента в КСУ зазначив:

"Кримінально-процесуальне законодавство України дозволяє вчиняти відповідні слідчі дії при наявності або навіть при відсутності підозрюваного в кримінально карному діянні, тим більше, пан Медведчук заявив, що він готовий відстоювати свої інтереси самостійно, він з'явиться на допити для вручення підозри. Тому будемо очікувати, як буде далі розвиватися ситуація. Але юридичних підстав, які ми вчора отримали з вуст генерального прокурора, голови Служби безпеки України, більш ніж досить для того, щоб бути переконаним, що ці справи мають юридичну і судову перспективу".

Нагадаємо, 12 травня генпрокурорка Ірина Венедіктова підписала підозру за ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу Вона також підписала підозру ще одному депутату з ОПЗЖ Дмитру Козаку.

Тим часом охорона Медведчука не пускала в будинок СБУ та не давала слідчим вручити підозру.

У цей час у "Слузі народу" відреагували на підозру Медведчуку.

Наразі відомо, що Тарас Козак знаходиться в Росії, а місцеперебування Віктора Медведчука встановлюють.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: