fbpx
Сьогодні
09:39 10 Тра 2021

Окупанти нарешті передали списки для обміну полоненими

English version here

Бойовики "Л/ДНР" нарешті подали списки на обмін полоненими. Україна зробила це ще півроку тому.

Про це заявила представник української сторони в ТКГ Тетяна Іванова під час ефіру на телеканалі "Україна 24", пише Zn.ua.

Вона пояснила, що зараз ці списки вивчаються і уточнюються.

"Українська сторона передала списки на обмін полоненими ще півроку тому, а то і більше. Весь цей час Україна наполягала на тому, щоб нам так само дзеркально були надані списки з боку ОРДЛО. Дуже довго ці списки не передавались, і в квітні цього року ми все-таки їх отримали. Зараз йде робота за цими списками, вони уточнюються, з ними працюють", – заявила Іванова.

Зараз ще неможливо спрогнозувати, скільки людей повернеться додому, оскільки робота зі списками на обмін тільки почалася.

"На минулому засіданні ТКГ було запропоновано, щоб Україна прийняла 4 людини. Це не в рамках обміну, це нібито їхня добра воля. І голова української делегації (Леонід Кравчук – ред.) сказав, що ми готові прийняти їх і інших, кого б нам не передали", – додала Іванова.

Як повідомляла Рубрика, станом на 20 квітня Росія за політично вмотивованими звинуваченнями переслідує 133 громадянин України.

З них 114 – перебувають в ув'язненні, з яких 15 – в тимчасово окупованому Криму, 99 – безпосередньо в РФ. 66 осіб засуджені на тривалі терміни, решта 48 перебувають під судом і слідством. Більшість з них, 78 осіб, – це громадяни України кримськотатарської національності.

Що стосується ОРДЛО, то там незаконно утримуються 280 громадян України, з них 236 цивільних осіб, в т.ч. 4 волонтери. Також – 40 військовослужбовців (36 із ЗСУ та 4 – з МВС), а також 4 учасники добровольчих батальйонів.

Ще 258 осіб значаться зниклими безвісти.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: