fbpx
Сьогодні
09:16 03 Тра 2021

Чехія не має інших версій щодо вибухів боєприпасів, крім причетності ГРУ Росії

Чеські спецслужби та поліція не мають інших версій вибухів на складах боєприпасів у Врбетиці в 2014 році, окрім причетності до них російської ГРУ.

Про це заявив віцепрем'єр, міністр внутрішніх справ Чехії Ян Гамачек у неділю в ефірі Чеського телебачення, передає "Укрінформ".

"Версія у слідства лише одна. Поліція працює лише над російським слідом. За вибухом стоять співробітники російської військової розвідки ГРУ, а саме підрозділу 29155. Іншої версії немає", – сказав він.

Коментуючи слова міністра справедливості Марії Бенешової про те, що версій є "кілька", віцепрем'єр зауважив, що такі заяви "грають на руку комусь іншому, а не Чехії".

Раніше про те, що версій у слідства щонайменше дві – участь ГРУ і недбалість – заявив президент країни Мілош Земан, що викликало справжній "фурор" у російських пропагандистських ЗМІ.

На це Гамачек лише сказав, що Земан підтримав дії уряду з видворення з Праги 18 співробітників посольства РФ.

Як повідомлялося раніше, йдеться про вибух, що стався ще 16 жовтня 2014 року на складах озброєння у східній частині Чехії. Він призвів до численних руйнувань і загибелі двох місцевих жителів.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: