fbpx
Сьогодні
15:50 02 Тра 2021

Зустріч Зеленського та Путіна - пастка для України, - Гройсман

Можлива зустріч президента України Володимира Зеленського з президентом Росії Володимиром Путіним грає на руку Кремлю.

Таку думку висловив в ефірі телеканалу "Україна 24" експрем'єр-міністр Володимир Гройсман.

"З одного боку, я готовий підтримувати будь-які активності, дії, які наближають нас до миру, бо Україна є країною миру, а Росія є країною війни. Моя особиста думка з точки зору ініціації цієї зустрічі, що це є пастка для України, і її мета – затягнути час, бо час грає на руку Росії. Сьогодні всі обговорюють "де", "коли", "як", "хто", але не обговорюють "навіщо"? Що Україна очікує від цієї зустрічі?" – зауважив Гройсман.

Експрем'єр нагадав, що Путін "використовує формати, наприклад, "нормандський" або ТКГ, тільки як механізми затягування часу".

"Час цей потрібен Путіну, щоб свої плани далі впроваджувати. За цей час він формує надпотужну військову базу в Криму, зокрема із ядерною зброєю, він побудував Керченський міст, вибудовує серйозні геополітичні взаэмини з Китаєм тощо", – пояснив він.

Як повідомляла Рубрика, в інтерв'ю Financial Times Зеленський заявив, що місце зустрічі з Путіним не так важливе, як її зміст, а також, що не збирається говорити з терористами, тобто з представниками ОРДЛО.

Також відомо, що Зеленський доручив керівнику свого офісу Андрію Єрмаку домовлятися із представниками Адміністрації президента РФ про можливу зустріч із президентом Путіним.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: