fbpx
Сьогодні
19:18 27 Кві 2021

Єрмак про можливу зустріч Зеленського та Путіна: Переговори будуть знаковими й історичними

Фото 112.ua

Глава Офісу президента Андрій Єрмак заявив, що дата і місце переговорів президентів України та Росії Володимира Зеленського та Володимира Путіна поки невідомі, але переговори будуть змістовними.

Про це він повідомив в ефірі телеканалу "Україна 24".

"Я отримав доручення від президента, тому зараз працюю над цим. Поки що невідома ні дата, ні місце проведення цих перемовин, але я абсолютно впевнений, що вони будуть дуже змістовні, тому що є багато про що говорити. Треба обговорити підсумки домовленостей, які були досягнуті в грудні під час саміту нормандського формату. Треба проговорити велику кількість питань. Тому я вважаю, що, безумовно, ці переговори можуть стати знаковими й дійсно історичними, але поки що я не можу проінформувати про дату, місце і більшу конкретику", – заявив Єрмак.

Глава ОП повідомив також, що зараз українська сторона веде "дуже непрості" перемовини:

"Їх особливість полягає в тому, що наразі вони можуть довго розгойдуватися, блокуватися, а потім дуже швидко призвести до якихось результатів. Тому їх обов'язково треба продовжувати. Є приклади, що попри всі складнощі… Наприклад, ви пам'ятаєте, що торік вдалося досягти саме завдяки цим перемовинам хоча б на декілька місяців, але повного режиму припинення вогню?"

За його словами, "треба продовжувати працювати на всіх напрямках, у всіх форматах, тому що ми не знаємо, який формат принесе врешті решт очікуваний мир на нашу землю, коли ми зможемо повернути наші території, наших людей і дійсно припинити війну".

Як повідомляла Рубрика, в інтерв'ю Financial Times Зеленський заявив, що місце зустрічі з Путіним не так важливе, як її зміст, а також, що не збирається говорити з терористами, тобто з представниками ОРДЛО.

Також відомо, що Зеленський доручив керівнику свого офісу Андрію Єрмаку домовлятися із представниками Адміністрації президента РФ про можливу зустріч із президентом Путіним.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: