fbpx
Сьогодні
15:10 26 Кві 2021

Зеленський дав завдання Єрмаку домовитися про його зустріч з Путіним

фото: Офіс президента

Президент України Володимир Зеленський доручив керівнику свого офісу Андрію Єрмаку домовлятися із представниками Адміністрації президента РФ про можливу зустріч із президентом Путіним.

Про це він сказав журналістам під час візиту на Чорнобильську АЕС, повідомляє "Укрінформ".

"Все йдеться до того, що ця зустріч відбудеться. Я дійсно запропонував, і ви це чули, зустрітися на Донбасі, президент РФ підтвердив бажання зустрітися, але запропонував мені зустрітися у Москві. Я вже дав завдання керівнику офісу Президента Андрію Єрмаку, щоб він з'єднувався з адміністрацією президента Путіна та щоб вони знайшли порозуміння та терміни і місце чи місто, де ми можемо зустрітися", – сказав Зеленський.

За його словами, головне – аби ця зустріч та переговори відбулися, а місце – це вже деталі.

Як повідомляла Рубрика, Зеленський заявив, що готовий зустрітись із російським президентом Володимиром Путіним "у будь-якій точці українського Донбасу" та запевнив, що Україна не боїться Росії.

Путін натомість запропонував зустрітися Зеленському в Москві "в будь-який зручний час", але відмовився обговорювати проблему Донбасу. Він також наполягає на тому, що Київ має вести перемовини із керівниками так званих "республік".

В інтерв'ю Financial Times Зеленський заявив, що місце зустрічі з Путіним не так важливе, як її зміст, а також, що не збирається говорити з терористами, тобто з представниками ОРДЛО.

Також він запропонував підключити до "нормандського формату" США, Британію та Канаду.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: