fbpx
Сьогодні
18:13 29 Кві 2021

Зеленський повернув громадянам право отримувати лікарняні

Президент України Володимир Зеленський підписав закон, що повертає українцям право отримувати матеріальну допомогу з Фонду соціального страхування або так званих лікарняних. Ці виплати були скасовані через законодавчу колізію.

Про це повідомляє пресслужба Офісу президента України.

Документ вносить зміни до статті 22 Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування" щодо соціального захисту у разі настання тимчасової непрацездатності" № 1380-ІХ, зазначається у повідомленні.

Підписаний закон повертає українцям право на отримання матеріальної допомоги з Фонду соціального страхування України в період тимчасової непрацездатності внаслідок захворювання або травми, не пов'язаної з нещасним випадком на виробництві або так званих лікарняних.

Ці виплати були скасовані після внесення змін до Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування", які вводяться в дію з 30 червня 2021 року. Це могло призвести до недоотримання лікарняних 2,5 млн осіб.

Закон, який підписав президент, виправляє колізію і відновлює право на отримання цієї матеріальної допомоги», – уточнили в пресслужбі Глави держави.

Документ набирає чинності 30 червня 2021 року з дня введення в дію закону "Про реабілітацію у сфері охорони здоров'я".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: