fbpx
Сьогодні
18:55 28 Кві 2021

Кабмін затвердив порядок надання переселенцям пільгової іпотеки під 3%

Кабінет Міністрів затвердив порядок надання пільгових іпотечних кредитів внутрішньо переміщеним особам коштом коштів гранту у розмірі 25,5 млн євро, наданих німецьким банком KfW.

Таке рішення ухвалено на засіданні уряду у середу, повідомляє Укрінформ.

Реалізація порядку створить можливість для внутрішньо переміщених осіб отримати пільгові кредити на прийняте в експлуатацію житло у сумі приблизно 40 тисяч євро до 20 років під пільгові умови – 3% річних із розрахунком 63 кв. м загальної площі на сім'ю, виходячи з нормативної площі житла, яка становить 21 кв. метр загальної площі житла на одну особу та додатково 10,5 кв. метра на сім'ю.

В рамках проєкту у 2021-2022 роках планується забезпечити житлом приблизно 680 сімей або 1768 осіб з числа внутрішньо переміщених осіб.

Для забезпечення справедливої участі, відбір переможців з-поміж кандидатів, які перебуватимуть у новоствореній черзі, відбуватиметься шляхом випадкового вибору, який проводиться за допомогою генератора випадкових чисел із застосуванням програмного забезпечення, що відповідає вимогам законодавства щодо захисту персональних даних.

Переможці самостійно обирають об'єкти, які можуть бути придбані за кошти кредиту.

Об'єктами кредитування за порядком будуть квартира у багатоквартирному житловому будинку або одноквартирний житловий будинок за умови, що такий багатоквартирний або одноквартирний житловий будинок прийнято в експлуатацію не більш ніж 35 років тому чи реконструйовано не більш ніж 25 років тому.

Сегодня КМУ утвердил порядок предоставления льготных ипотечных кредитов переселенцам за счет средств гранта KfW.Для…

Posted by Ruslan Kalinin on Wednesday, April 28, 2021

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: