fbpx
Сьогодні
16:20 24 Кві 2021

Резніков: Росія вийшла з Мінських угод після того, як Путін назвав терористичні угруповування "республіками"

Олексій Резніков / Фото Lb.ua

Віцепрем'єр-міністр міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков заявив, що президент Росії Володимир Путін офіційно визнав "ЛНР" і "ДНР". За його словами, це означає вихід РФ з Мінських угод.

Про це він заявив в ефірі програми "Свобода слова Савіка Шустера".

"Ми з вами почули офіційне визнання двох квазіутворень окупаційних режимів з відповідними абревіатурами "ЛНР" і "ДНР". Це по суті вихід з Мінських угод, тому що в угодах немає такого поняття. Є ОРДЛО України, тобто окремі райони Донецької та Луганської областей. До того моменту всі представники РФ в переговорах завжди говорили, що це Україна. Щойно президент Путін назвав ті два угруповання, він їх визнав. Це означає, що тільки що ми почули заяву про вихід з Мінських угод з боку РФ", – заявив він.

За словами Резнікова, заяву Путіна необхідно проаналізувати в нормандському форматі і ОБСЄ.

Він також підкреслив, що за міжнародним правом офіційні заяви від імені держави можуть бути від президента, прем'єр-міністра, Міністра закордонних справ.

Як повідомляла Рубрика, президент Зеленський заявив, що готовий зустрітись із російським президентом Володимиром Путіним "у будь-якій точці українського Донбасу" та запевнив, що Україна не боїться Росії.

Путін натомість запропонував зустрітися Зеленському в Москві "в будь-який зручний час", але відмовився обговорювати проблему Донбасу.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: