fbpx
Сьогодні
19:18 23 Кві 2021

Кремінь заявляє, що харківські депутати можуть залишитися без мандатів, якщо будуть ігнорувати мовний закон

Уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь заявляє про намір звертатися до політичних сил з вимогою позбавити депутатських мандатів тих представників, які порушують мовне законодавство в Харкові.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

Він заявляє, що 21 квітня відбулося чергове пленарне засідання сесії Харківської міської ради, на якій було зафіксоване порушення мовного закону секретарем Харківської міськради, низкою депутатів та посадових осіб виконкому.

"Це вже не перший сигнал про те, що місцеві депутати систематично порушують мовне законодавство. Відповідно до статті 56 закону "Про забезпечення функціонування української мови як державної" мною як уповноваженим із захисту державної мови вже здійснюються заходи державного контролю щодо низки депутатів та посадових осіб Харківської міської ради. Чергова скарга, яка надійшла на нашу адресу, також не залишиться без уваги. Будуть вжиті усі можливі заходи реагування, передбачені законом", – запевнив Кремінь.

За його словами, використовуючи недержавну мову під час виконання службових обов'язків, у тому числі під час засідань, заходів, зустрічей та робочого спілкування, депутати порушують не лише статтю 12 "мовного" закону, а й депутатську присягу.

"У зв'язку з цим ми будемо звертатися до відповідних політичних сил з вимогою позбавити депутатських мандатів тих представників, які систематично порушують норми закону та присягу", – наголосив Кремінь.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: