fbpx
Сьогодні
17:36 22 Кві 2021

Львів заробив понад 15 тисяч гривень на компості

Компост, який виготовляють із харчових і садових відходів у Львові, вперше продали на аукціоні через систему Prozorro. Так, 50 тонн готового продукту продали за 15 тис. 450 грн.

Як повідомили у пресслужби Львівської міськради, ці кошти скерують на закупівлю кисню для однієї із львівських лікарень.

Директор ЛКП "Зелене місто" Святослав Євтушенко зазначає, що на сьогодні львівське підприємство приймає до 100 тонн відходів.

"Якщо говорити про процедуру загалом, то з того моменту, як до нас потрапляє органіка – харчові та садові відходів – цикл займає близько двох місяців. Компост, що ми продали – це та органіка, яку ми заклали два місяці тому. Кожну партію виготовленого компосту однозначно аналізують. Компост – це все-таки відходи, які залежать від пори року, температури та інших чинників. Тому кожного разу у нас буде виходити у підсумку різний продукт. Ми намагаємось так балансувати, щоб виробити конкретну рецептуру, яка буде постійно", – розповів Євтушенко.

директор ЛКП «Зелене місто» Святослав Євтушенко.

Він зазначає, що компост чудово можна використовувати в сільському господарстві для удобрення зелених насаджень.

У комунальному підприємстві підкреслили, що місто вперше продало компост.

"Є фірма, яка бажала його у нас придбати, а ми були готові його продати. В Україні такого продукту немає. Крім нас його більше ніхто не виробляє. Тому визначити ціну на цей компост за якісними та кількісними показниками досить складно. Стартова ціна, про яку ми домовились, була 300 грн, але, у будь-якому випадку, вартість має визначити ринок. Саме тому ми виставили його на Prozorro", – зазначив директор ЛКП "Зелене місто".

Львів уперше в Україні продав компост

Зазначається, що на вторговані кошти можна буде придбати понад 1 тонну кисню.

У комунальному підприємстві на цьому зупинятися не збираються та планують і далі продавати компост і популяризувати цей спосіб боротьби з надмірним засміченням міст.

Нагадаємо, 5 квітня ЛКП "Зелене місто" вперше в Україні оголосило про продаж компосту з органічних відходів через відкритий аукціон, встановивши гранично мінімальну ціну 300 грн за 1 тонну продукту.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: