fbpx
Сьогодні
18:04 17 Кві 2021

У Франції запустять перші поїзди на водні

Чотири французьких регіони підписали контракт на закупівлю у машинобудівній компанії Alstom перших 12 поїздів, які працюють на водневих паливних елементах.

Про це повідомляє RFI.

Нову технологію концерн Alstom вже випробував в Німеччині, де водневі поїзди курсують з 2018 року. Свою розробку французький концерн називає першим у світі поїздом на водні.

Використовувати нові технології на своїх лініях зважилися регіони Овернь-Рона-Альпи, Бургундія – Франш-Конте, Гранд Ест і Окситанія. Загальна сума контракту – 190 млн євро.

Випробування перших поїздів на водневих паливних елементах почнуться на залізничних лініях Франції в 2023 році, а з 2025 року нові експреси почнуть перевозити пасажирів.

Регіони замовили у Alstom 12 складів по чотири вагони, в кожному поїзді близько 220 сидячих місць.

Водневі поїзди працюватимуть на лініях регіональних експресів TER – це місцеві лінії залізничного сполучення всередині регіонів.

Нові поїзди Alstom можуть працювати в двох режимах. З одного боку, це класичний електровоз, який працює від повітряної контактної мережі. У місцях, де ділянки дороги не електрифіковані, склад буде рухатися на водневих паливних елементах, що перетворюють енергію водню в електричний струм.

Запас водню, що знаходиться в спеціальній цистерні на даху, розрахований на 600 км шляху, зазначає Alstom. Поїзд оснащений батареями, які накопичують надлишки електроенергії, яку виробляє водневий паливний елемент.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: