fbpx
Сьогодні
16:19 10 Кві 2021

Резніков про Мінський формат: Іншого поки що немає

Мінський формат сьогодні є єдиним майданчиком, логістичним центром, створеним за рішенням Нормандського формату для проведення консультацій і розв'язання багатьох питань гуманітарного, безпекового, економічного характеру.

Про це в інтерв'ю BBC News Україна заявив віцепрем'єр-міністр – міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Олексій Резніков.

Сам урядовець наголошує, що Україна має перестати проводити переговори з Росією у Мінську. Причина цього лежить в Олександрові Лукашенку, який є невизнаним президентом Білорусі.

"Свого часу він (Лукашено, – ред.), офіційно визнаний президент, якого визнали лідери нормандського формату, будучи у нього в гостях, забезпечив незалежний майданчик. Це давало йому мандат приймати нас, і я віддаю належне, нас дуже гостинно приймали в Мінську. Але після того, як ми перестали його офіційно визнавати, ми не можемо їхати як офіційна делегація, тому що у нас немає довіри. Хто нас приймає? Хто гарантує нам безпеку? Раніше це гарантував по суті президент Лукашенко, а зараз?", – розмірковує Резніков.

Також міністр підкреслив, що це є персональна позиція його та голови української делегації у ТКГ Леоніда Кравчука. Натомість цю позицію поки не збираються обговорювати з президентом України Володимиром Зеленським.

Олексій Резніков стверджує, що Мінський формат живе "наскільки може", але перенесення переговорного місця не є проблемою.

"Головне, щоб були безпека, зручність і комфорт. Щоб було, де випити кави, яку не страшно пити…", – підкреслює він.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: