fbpx
Сьогодні
10:22 09 Кві 2021

ЗСУ готові до швидкого реагування вздовж усього українсько-російського кордону, – Хомчак

English version here

Збройні сили Україні готові до швидкого реагування на загострення воєнної ситуації на сході України та вздовж усього українсько-російського кордону.

Про це головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак сказав в прямому ефірі "Право на владу", пише Укрінформ.

"Збройні сили України готові до реагування як на загострення ситуації на тимчасово окупованих територіях, Донецькій і Луганській областях, так і вздовж усього українсько-російського кордону. У нас сплановані всі відповідні заходи для швидкого реагування на провокацій", – заявив Хомчак.

Він також наголосив, що ситуація контрольована, попри те, що останнім часом спостерігається посилення загострення.

"З нового року (2021 – ред.) спостерігаються періоди загострення на фронті на сході України, які характеризуються збільшенням кількості обстрілів снайперами Російської Федерації, провокацій, і, на жаль, втрат серед українських військових. Окрім цього, ми бачимо нарощування військ РФ поблизу державного кордону України. Проте це не значить, що навколо нашої країни "замикається кільце. Ситуація контролюється. Не варто вважати, що вона безвихідна", — підкреслив Хомчак.

Як повідомляла Рубрика, 1 квітня стало відомо, що Європейське командування збройних сил США привело війська у бойову готовність найвищого рівня після того, як окупанти на Донбасі порушили режим припинення вогню і вбили чотирьох українських військових, і Росія почала стягувати війська до кордону з Україною.

За даними розвідки, російська сторона стягнула 28 батальйонних тактичних груп до державного кордону України.

7 квітня стало відомо, що Литва запропонує союзникам по НАТО надати Україні план дій щодо членства (ПДЧ), який дозволить країні стати членом Північноатлантичного альянсу.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: