fbpx
Сьогодні
22:31 09 Кві 2021

Зеленський увів у дію санкції проти Табачника, Азарова, Януковича та ще 24 осіб

Фото ОПУ

Президент Володимир Зеленський увів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони про економічні санкції стосовно низки юридичних і фізичних осіб, зокрема колишніх високопоставлених українських чиновників.

Відповідний указ було розміщено на сайті президента України.

"Ввести в дію рішення РНБО від 19 березня 2021 року "Про застосування та внесення змін у персональні спеціальні економічні та інші обмежувальні заходи (санкції)", – йдеться в указі.

Зазначено, що контроль за виконанням рішення РНБО покладається на Секретаря Ради національної безпеки і оборони України Олексія Данілова.

Відповідно до опублікованого додатка до рішення РНБО, безстрокові санкції вводяться проти 27 фізичних осіб, громадян України та РФ, включно Януковича, Азарова, народного депутата України 5-7 скликань Вадима Колесніченка, екс-глави парламенту Автономної республіки Крим Володимира Костянтинова, самопроголошеного "голови" Криму Сергія Аксьонова, депутатів Держдуми РФ Костянтина Затуліна та Наталії Поклонської, олігарха Сергія Курченка, екс-командира полку міліції особливого призначення "Беркут" Сергія Кусюка, екс-міністрів оборони України Павла Лебедєва та Дмитра Саламатіна, глави т.зв. "ЛНР", Леоніда Пасічника, екс-генпрокурора України Віктора Пшонки, екс-глави Національного банку України Ігоря Соркіна, екс-міністра освіти і науки України Дмитра Табачника.

Також терміном на три роки вводяться санкції у вигляді блокування активів проти трьох юридичних осіб: "Endless Moonlight Limited" та "Trading Field Limited", зареєстрованих в Гонконгу (КНР), а також ТОВ "ІСС-Софт", зареєстрованого в Москві (РФ).

Нагадаємо, 19 березня РНБО ввело персональні санкції щодо низки осіб.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: