fbpx
Сьогодні
16:06 09 Кві 2021

МОЗ дозволив щеплювати священиків на 2-му етапі covid-вакцинації

Оперативний штаб МОЗ з вакцинокерованих інфекцій дозволив проводити щеплення проти коронавірусу священикам на 2-му етапі вакцинальної кампанії.

Про це повідомляє Центр громадського здоров'я.

"Оперативний штаб Міністерства охорони здоров'я України з вакцинокерованих інфекцій "прирівняв" священослужителів до соціальних працівників. Тепер духівники можуть отримати щеплення проти COVID-19 на 2-му етапі вакцинації, відповідно до дорожньої карти", – йдеться у повідомленні.

У Центрі громадського здоров'я зазначають, що священослужителі тісно контактують із людьми, які належать до груп ризику, тож щеплення їх на 2-му етапі є необхідним кроком.

Щоб записатися на щеплення, священослужителям потрібно звернутися до свого керівництва та повідомити про бажання вакцинуватися.

Ті передадуть списки координаторам із вакцинації в регіоні. Після узгодження з координаторами керівники повідомлять охочих про час та місце щеплення, розповіли у ЦГЗ.

Як повідомлялося, вакцинація проти COVID-19 в Україні розпочалася 24 лютого 2021 року. Вона відбувається в п'ять етапів.

На першому етапі щеплювали медичних працівників covid-лікарень, бригади екстреної допомоги, співробітників лабораторій, що тестують на коронавірус, мешканців та персонал будинків для людей похилого віку і військових на фронті.

Другий етап вакцинації розпочався в Україні 22 березня. Передбачено щеплення сімейних лікарів, працівників соціальної сфери, сфери громадського здоров'я та людей віком понад 80 років.

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: