fbpx
Сьогодні
11:56 31 Бер 2021

В Офісі президента прокоментували перемовини лідерів Франції, Німеччини та Росії щодо ситуації в Україні

English version here

Фото Reuters

В Офісі президента наголошують, що Україна продовжує переговори з усіма країнами нормандського формату на різних рівнях і жодні рішення щодо нашої країни без неї самої не можуть і не будуть ухвалюватися.

Про це заявила пресекретар президента Юлія Мендель, пише "Українська правда".

Мендель прокоментувала переговори президента Франції Еммануеля Макрона, канцлерки Німеччини Ангели Меркель та президента РФ Володимира Путіна у форматі відеоконференції, на яких обговорювалася в тому числі ситуація на Донбасі.

Пряма мова: "Ми чітко дотримуємося позиції, що жодні рішення про Україну не можуть прийматися без України. Лідери інших країн можуть згадувати і висловлювати свої позиції щодо ситуації в тому чи іншому регіоні чи в тій чи іншій країні.

Так само, як лідери Франції, Німеччини та РФ обговорювали широкий порядок денний, включно з боротьбою з пандемією коронавірусу, ситуацією на Близькому Сході, відносин Євросоюзу та Росії. Серед іншого згадали і ситуацію на Донбасі. Офіс президента вважає, що було б дивно, якби війна на Донбасі випала з міжнародного порядку денного, тим більше у переговорах, де бере участь російська сторона.

Тим не менше, Україна продовжує переговори з усіма країнами нормандського формату на різних рівнях і жодні рішення без участі України щодо України не можуть і не будуть прийматися.

У Києва склалися теплі відносини як з Берліном, так і з Парижем, Євросоюз зарекомендував себе як надійного партнера для України і наполегливо підтримує санкції проти Росії за вторгнення на Донбас та за окупацію Криму, наголошує на тому, що Росія є учасником, а не посередником у війні на Донбасі.Ця позиція дуже цінна для України. Ми і надалі будемо використовувати усі можливості та майданчики для просування до миру, що є нашою беззаперечною цінністю", – сказала Мендель.

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: