fbpx
Сьогодні
11:32 30 Бер 2021

У Чернівцях від коронавірусу вилікували 100-річну пацієнтку, яка була в стані середньої тяжкості

Фото: acc.cv.ua

Жінка хворіла на коронавірус, мала пневмонію, перебувала на дотації кисню.

Про це повідомляє ІА АСС.

Відомо, що на початку весни захворіли члени її великої родини. Натомість 100-річна пацієнтка потрапила до лікарні два тижні тому.

Зі слів медиків, чернівчанка колись сама працювала у цій лікарні медсестрою, але потрапила у лікувальний заклад вперше у житті і справилась з недугою.

"Вона лікувалась вдома спершу. Коли стало гірше – відправили до нас. Це було у середині березня. Кожен з них мав позитивний ПЛР- тест. Типова клініка для коронавірусу, знімки рентгену і КТ", – розповідає Олена Крапивіна, старший лікар ІІ поверху ковідного відділення лікарні №1.

"Два тижні ми всі переживали. Вона поступила у стані середньої важкості, із 30% ураженням легень. Потім стало гірше. Кілька днів перебувала на кисневій дотації. А далі стан покращився, і досить швидко її організм впорався з недугою", – сказала лікарка.

У жінки були супутні хвороби, втім у такому віці, за словами медиків, це не дивно. За бабусею доглядали цілодобово всі гуртом: медики лікарні, а також родичі пацієнтки, котрі в цей час лікувались у цьому закладі.

"Це ми самі цілим колективом організували свято і квіти для Марії Тихонівни. Така подія рідкісна. Ми дуже за неї втішені, та й вона сама дуже радісно сприйняла день виписки", – зазначила Олена Крапивіна.

Нині УЗД легень показує позитивну динаміку на одужання, ПЛР-тест негативний.

Читаю такі новини й щиро радію за Марію Тихонівну з Чернівців, яка в 100 років перемогла COVID-19, маючи 30% уражених…

Posted by Максим Степанов on Tuesday, March 30, 2021

Рубрика:
Здоров'я

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: