fbpx
Сьогодні
14:35 28 Бер 2021

На Донеччині створять туристичний маршрут, який дозволить заглибитися у соляні шахти

Держпідприємство "Артемсіль" відкриває туристичний маршрут "Таємниці підземного соляного світу", який дозволить заглибитися соляними шахтами на глибину 200 метрів.

Про це повідомили на сайті підприємства.

Пішохідний маршрут підземними соляними галереями буде працювати на руднику №1 ДП "Артемсіль". Цей рудник (колишня назва – "Брянцівська копальня") є найстарішою соляною шахтою Донбасу. І саме тут з 1881 року почалася історія підприємства.

Під час підземної прогулянки відвідувачі дізнаються історію солевидобутку, побачать лабіринт підземних коридорів, повний незабутніх історій. Туристи ознайомляться з раритетними шахтарськими інструментами і обладнанням, а також з методами видобутку і транспортування солі, які використовувалися раніше.

Екскурсії на соляні шахти

Знайомство з історичним минулим буде проходити на глибині 200 метрів під землею і продовжиться близько двох годин. За цей час туристи в супроводі професійного екскурсовода пройдуть майже півкілометровий шлях, роблячи зупинки в найбільш цікавих місцях шахти. Таких як: музей солевидобутку з цінними експонатами; оригінальній фотозоні; зони зі світловими ефектами; біля багатотонної соляної глиби-трибуни; прозорих монокристалів; соляних барельєфів і скульптур.

Родзинкою маршруту є церковний музей. Побудований в кінці минулого століття, спочатку він являв собою невелику каплицю Святого Вознесіння, в якій молилися шахтарі-соляники перед робочою зміною і після неї. Потім протягом майже 80 років приміщення було в повному запустінні. Згодом храм був відновлений і зараз буде відкритий для відвідувачів.

Церква у соляній шахті

З огляду на відмінні акустичні можливості шахтних галерей, тут можна буде насолодитися виконанням музичних творів у запису і хоровим співом.

Всі бажаючі можуть потрапити на екскурсії вже з квітня 2021 року.

Крім того, влітку цього року планується початок роботи другого екскурсійного маршруту. Фахівці підприємства вже на етапі завершення робіт з монтажу та налагодження обладнання на глибині 300 м. Під час візиту туристи зможуть відвідати соляну залу заввишки 30 метрів, в який будуть проходити унікальні світлові і звукові шоу.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: