fbpx
Сьогодні
11:55 24 Бер 2021

"Північний потік-2" суперечить інтересам ЄС та може підірвати інтереси України, - Держдеп США

Укладання газопроводу "Північний потік-2" суперечить інтересам Європейського Союзу і може підірвати інтереси України, Польщі та ряду інших європейських країн.

Про це повідомив державний секретар США Ентоні Блінкен під час зустрічі з генсеком НАТО Йенсом Столтенбергом, повідомляє "Ліга.Бізнес".

"Президент Байден був дуже зрозумілий, він вважає, що будівництво трубопроводу – погана ідея, погана для Європи, погана для США, це суперечить цілям безпеки ЄС. Це може підірвати інтереси України, Польщі та ряду близьких партнерів і союзників", – заявив Блінкен.

Таку ж позицію Блінкен підкреслив на зустрічі в головою МЗС Німеччини Хайко Маасом, заявили у Держдепартаменті США.

Блінкен додав, що законодавство США зобов'язує Вашингтон накладати санкції на учасників будівництва газопроводу.

Днем раніше Столтенберг заявив, що серед учасників блоку НАТО немає консенсусу щодо Північного потоку-2. Він додав, що в НАТО немає позиції з цього питання, тому що блоку базуються на консенсусі.

"Існують різні погляди всередині НАТО за проектом Північний потік-2. Критично ставляться не тільки США, але також деякі інші союзники, але країни-члени мають розбіжності в думках", – заявив Столтенберг.

Довідка

Північний потік-2 – російський газопровід, який будується в обхід України з 2018 року. Його прокладають по дну Балтійського моря з Росії до Німеччини. У грудні 2019 року будівництво призупинили через санкції США. Тоді газопровід був побудований на 96%.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: