fbpx
Сьогодні
16:03 21 Бер 2021

У Києві на ВДНГ побудують спортивний парк

Фото: Урбан-платформа Street Culture

На Київському ВДНГ побудують спортивний парк. Усі охочі можуть пройти опитування і поділитися своїм побажаннями.

Про це повідомив генеральний директор ВДНГ Євген Мушкін на своїй сторінці на Facebook.

«Найкрутіший в Україні спортивний парк на ВДНГ? Ми вже розпочали цей шлях! Створення спортивного кластеру відповідно до Концепції розвитку ВДНГ розпочинаємо просто зараз», — пише Мушкін.

На першому етапі розроблять детальну концепцію і проєктну документацію спортивної інфраструктури: спортивні майданчики, урбан-парк, облаштування бігових доріжок тощо.

У Києві на ВДНГ побудують парк

Фото: Урбан-платформа Street Culture

Для того, щоб спортивний парк підпадав під запити жителів Києва, створили онлайн-анкету, де усі охочі можуть поділитися своїми побажаннями.

Над концепцією спортивного парку працює велика команда: Мінрегіон, Street Culture, Big City Lab і інші урбаністи. Раніше Street Culture створили у Харкові три урбан-парки зі спортивними зонами.

«Зараз проєкт на стадії концепції, ми проводимо дослідження і опитуємо жителів найближчих районів і міста. Територія ВДНГ дуже велика, тому над створенням урбан-парку, спортивного кластера, працює велика команда. ВДНГ запросили нас, адже бачили наші результати у Харкові», — каже у коментарі НВ співавтор концепції і співзасновник ГО Центр вуличних культур (Street Culture) Єгор Матюхін.

У Києві на ВДНГ побудують парк

Фото: Урбан-платформа Street Culture

Кожен урбан-парк у Харкові складається з різних зон: корти для стрітболу та вуличного футболу, паркур-траса, скейт-парк, памп-трек і майданчик для воркауту. Поки точно не відомо, що саме буде розташовано на спортивному кластері на ВДНГ.

Рубрика:
Київ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: