fbpx
Сьогодні
18:13 15 Бер 2021

Україна працюватиме над безвізовим режимом з США

Нова амбасадорка України у США Оксана Маркарова, сподівається, що їй вдасться домогтися підписання безвізового режиму між Україною та Сполученими Штатами (США).

Про це вона заявила в інтерв'ю LB.ua.

"Це моя мрія – безвізовий режим між США та Україною. Пам'ятаю, коли ми активно працювали над запровадженням безвізу з ЄС, дуже багато хто вважав, що це нереально, що Україні не вдасться запровадити увесь необхідний перелік реформ. Багато хто говорив, що українців у Європі боятимуться, адже ті можуть порушувати режим і назавжди оселитися у Європі. Думаю, якраз безвіз із ЄС – дуже гарний приклад, який може показати й нашим американським колегам, що усі страхи, пов'язані з нашою державою, є абсолютно марними", – сказала амбасадорка.

Разом з тим вона наголосила, що для досягнення цієї мети в першу чергу слід створити спільну зі США дорожню карту.

"Знаю, що отримання безвізу зі США це дуже довга і складна історія. Тут ми маємо домогтися створення спільної дорожньої карти і виконати її – так само, як це було із Євросоюзом. Однак це, як я вже казала, моя мрія, над втіленням якої я разом із МЗС працюватиму", – зазначила Маркарова.

Також Маркарова обговорить з керівництвом США питання доктрини "Русский Донбасс".

Раніше Зеленський підписав указ № 75/2021 про призначення Оксани Маркарової Надзвичайним і Повноважним Послом України у Сполучених Штатах Америки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: