fbpx
Сьогодні
17:28 15 Бер 2021

Маркарова обговорить з керівництвом США питання доктрини "Русский Донбасс"

Новий посол України у США Оксана Маркарова порушить перед Білим домом питання щодо загрози інтеграції територій Донбасу до складу РФ, а також декларації, що була випущена після організованого російською стороною форуму "Русский Донбасс".

Про це в інтерв'ю LB.ua заявила нещодавно призначена амбасадорка України у США – Оксана Маркарова.

"Безумовно, і наші дипломати вже це роблять (доносять позицію щодо доктрини – LB.ua). Ми щоразу доносимо усім нашим партнерам, зокрема й американцям, що і анексія Криму незаконна, і окупація частини Луганської і Донецької областей теж є незаконною. Усі нові формати, та ж сама «Кримська платформа», спрямовані насправді на одне – на відновлення нашої територіальної цілісності, на припинення агресії і повернення українських територій і наших громадян додому", – заявила амбасадорка.

Водночас, як зауважила Маркарова, Київ нині хоче, щоби Сполучені Штати більш активно залучилися до ініціативи української сторони – Кримська платформа.

"Ви знаєте, що п'ять очікуваних пріоритетів її роботи – це безпека, включно зі свободою мореплавства, забезпечення ефективності санкційних обмежень проти держави-агресора, захист прав людини та міжнародного гуманітарного права, захист освітніх, культурних, релігійних прав і подолання негативного впливу тимчасової окупації Криму на економіку та навколишнє середовище. Від США потрібне найактивніше залучення на всіх рівнях: від президента до експертної мережі. А також ми сподіваємося на найвище представництво під час інавгураційного саміту у серпні", – підкреслила Маркарова.

Раніше Зеленський підписав указ № 75/2021 про призначення Оксани Маркарової Надзвичайним і Повноважним Послом України у Сполучених Штатах Америки.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: