fbpx
Сьогодні
15:04 12 Бер 2021

Шахтарські профспілки протестують проти плану ДТЕК закрити низку шахт на Донбасі

Шахтарські профспілки висловлюють рішучий протест проти планованого закриття шахт західного Донбасу.

Про це повідомили лідери шахтарських профспілок Сергій Юнак і Юрій Криворучко в ході онлайн-зустрічі з керівництвом Бізнес-блоку «Вугілля» ТОВ "ДТЕК Енерго".

"Якщо шахта ім. Героїв космосу, відповідно до стратегії, буде працювати до 2053-го, "Павлоградська" – до 2032-го, "Тернівська" – до 2029-го, "Західно-Донбаська" – до 2063-го, "Самарська" – до 2035 -го, "Дніпровська" – до 2047 року, то з "Ювілейною" і "Степовою"  справи йдуть набагато гірше – їх відповідно до поданої стратегією планують закрити вже в найближчі роки. В результаті жителі шахтарського Першотравенська залишаться без роботи, а сам Першотравенськ перетвориться на місто-привид",  – зазначили представники профспілок.

Під час першого засідання робочої комісії мова йшла про шахту "Ювілейна" – найближчого "претендента" на закриття.

Як зазначив представник теркому профспілки Василь Яворський, від роботи цієї шахти багато в чому залежить доля Першотравенська в цілому, і профспілка не згодна з доводами адміністрації про економічну недоцільність її подальшої експлуатації.

"Підрахунки дають всі підстави для продовження роботи шахти "Ювілейна" до 2035 року. Дніпропетровська територіальна організація Профспілки буде і надалі відстоювати цю позицію", – наголошується в повідомленні.

Профспілка також звернулася до шахтарів, працівників шахтоуправлінь та філій, жителів шахтарських міст із закликом підтримати цю позицію і не допустити закриття шахт, які забезпечують стабільною роботою західного Донбасу.

ОНОВЛЕНО. Після публікації "Рубрика" отримала позицію компанії ДТЕК:

Шахти об'єднання ДТЕК Павлоградвугілля, як і будь-які інші вугледобувні підприємства, мають свій обмежений термін роботи через вироблення свого ресурсу.

До 2030 року планується видобути понад 140 млн тонн вугілля. У 2030 році видобуток буде вестися на 6 з 10 шахт. Через закінчення відпрацювання придатних для ефективного видобутку вугілля запасів, вже в цьому році завершиться робота шахт Благодатна і Сташкова. Після, в 2024-2025 роках – шахти Степова і Ювілейна. Частину запасів шахти Ювілейна недоцільно відпрацьовувати в зв'язку з погіршенням гірничо-геологічних умов, зокрема, збільшення вмісту газу у вугіллі, що призводить до суттєвого зростання ризиків для життя і здоров'я шахтарів.

Компанія ДТЕК знаходиться в постійному діалозі з профспілковими організаціями, в тому числі створені спільні робочі групи і зі стратегії роботи шахт, і зі стратегії розвитку регіону зі зниженням залежності від вугільної галузі. ДТЕК відкрито говорить про свої плани і, як один з показників, вчора про стратегію розвитку ДТЕК Павлоградвугілля компанія розповіла широкій громадськості на прес-конференції директора Павлоградвугілля Сергія Вороніна.

Як відповідальний працедавець і надійний партнер суспільства, ми в першу чергу думаємо про наших шахтарів і регіон, де працюємо. Всім співробітникам підприємств, які закриваються, ми пропонуємо нові робочі місця на інших наших шахтах, всі будуть працевлаштовані. Компанія виконає всі вимоги з екології, економіки та інших питань.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: