fbpx
Сьогодні
09:56 10 Бер 2021

Країни "нормандської четвірки" чекають реакції Росії на мирний план врегулювання конфлікту на Донбасі, - Єрмак

English version here

Голова офісу президента України Андрій Єрмак заявив, що в рамках нормандського формату Україна, Німеччина і Франція розробили план мирного врегулювання конфлікту на Донбасі і зараз очікують реакції російської сторони як учасниці переговорів.

Про це заявив Єрмак під час онлайн-дискусії "Конфлікт на Сході України: перспективи на 2021 рік" ввечері, 9 березня.

"Сьогодні на столі лежить конкретний план – план мирного врегулювання, який запропонований Німеччиною і Францією, доопрацьований Україною. І ми вважаємо, що він абсолютно відповідає духу і принципу Мінських домовленостей, він відповідає нормам міжнародного права. У випадку, якщо Росія сьогодні задекларує свою готовність щодо припинення війни, реінтеграції окупованих територій в Україні, повернення наших громадян, то це буде відповідати всім критеріям … чекаємо позицію з боку Росії".

За словами Єрмака, "розроблений мирний план на цьому етапі являє собою так звані "кластери" – логічні кроки, що відповідають духу і принципу Мінських домовленостей, міжнародному праву".

"У рамках Нормандського формату було зроблено дуже потужний крок, який ми сьогодні обговорюємо, і я сподіваюся, за тиждень-два буде предметом потужного обговорення під час відеоконференції в Нормандському форматі – це так звані "кластери"…. які можуть стати, в разі їх узгодження, основою для дорожньої карти, яка дійсно б завершилася встановленням миру на Донбасі, поверненням і реінтеграцією окупованих територій в Україну і проведенням місцевих виборів", – додав він.

Як зазначив глава ОПУ, "Росія повинна чітко сказати, чи готова вона йти шляхом встановлення миру на Донбасі, або вона не хоче миру в Україні. Тоді всьому світу буде це зрозуміло".

Рубрика:
Політика

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: